Description
Talerze z trzciny cukrowej a odpowiedzialna konsumpcja
Odpowiedzialne wybory konsumenckie są elementem tzw. zrównoważonego rozwoju. Termin ten pojawił się w języku ekonomii pod koniec lat 80. XX wieku w raporcie Światowej Komisji ds. Środowiska i Rozwoju. Zrównoważonym rozwojem nazwano ten rodzaj rozwoju, w którym potrzeby obecnych pokoleń mogą zostać zaspokojone bez umniejszania szans na zaspokojenie tych samych potrzeb pokoleniom przyszłym.
Proces zrównoważonego rozwoju implikuje cztery składowe: ład ekonomiczny, społeczny, ekologiczny i przestrzenny. W kontekście strategii budowania ładu ekologicznego szalenie ważne jest ograniczenie produkowania opakowań z tworzyw sztucznych i zastąpienie ich biodegradowalnymi zamiennikami. I tak, zamiast talerzy z plastiku, możemy zacząć używać talerzy z trzciny cukrowej.
Zalety używania talerzy z trzciny cukrowej
Największą zaletą ekologicznych talerzy jednorazowych z trzciny cukrowej jest ich minimalny w skutkach wpływ na środowisko naturalne. Takie bio talerze powstają w wyniku upcyklingu, czyli procesu, w którym odpadom nadaje się zupełnie nowe życie. W tym wypadku produktem ubocznym jest bagassa.
Talerze owalne z trzciny cukrowej są w stu procentach biodegradowalne. Co to oznacza? Przede wszystkim to, że utylizują się maksymalnie do pół roku. Umieszczone w brązowym koszu na bio odpady trafiają finalnie do przemysłowych kompostowników, dzięki czemu rozkładają się jeszcze szybciej (około miesiąca).
Talerze z trzciny cukrowej są sztywne, twarde i odporne na nasiąkanie. Ta właściwość powoduje, że bardzo dobrze nadadzą się do serwowania dań ciepłych, zimnych, polanych sosami, zawierających większe ilości tłuszczu, a nawet płynnych. Można na nich podgrzewać jedzenie w mikrofalówce, piec w piekarniku, mrozić w zamrażarce oraz przechowywać w lodówce.
Ekologiczne talerze jednorazowe zamiast szkodliwego plastiku
Zależy nam na wspieraniu etycznych praktyk konsumenckich oraz budowaniu pozytywnego wizerunku lokali prowadzonych przez naszych Klientów. W tej misji z pewnością pomaga popularyzowanie wiedzy z zakresu zastępowania toksycznego dla środowiska plastiku ekologicznymi zamiennikami. Proponujemy Państwu zatem biodegradowalne i w pełni kompostowalne talerze owalne z trzciny cukrowej. Nasza oferta wychodzi naprzeciw oczekiwaniom Klientów oraz realizuje standardy zrównoważonej produkcji.
Szczegóły
korek do umywalki click clack, tapety welurowe, blat kuchenny 70 cm, farba dekoracyjna do metalu, farba ceramiczna dekoral, atreju, proporcje cementu i piasku, deska tarasowa bez legarów, kamień architektoniczny, las w słoiku warszawa gdzie kupić, okleina dąb bielony ryfla, pojemniki na ręczniki papierowe, tynk knauf diamant, lilia w doniczce, markslojd asnen